Co všechno o vás prozradí boty?

Boty nás provází na všech životních cestách a jsou tedy nedílnou součástí outfitu mužů i žen. Zatímco dámy věnují tomuto doplňku velkou pozornost, pánové svou obuv často zanedbávají a riskují tím víc, než tuší. Boty totiž o svém majiteli ledacos vypoví.     

 


 

Proč jsou boty tak důležité?  

Ačkoliv se říká, že bychom neměli soudit knihu podle obalu, každý z nás tak podvědomě činí. Je to vrozený instinkt, jenž nám na základě předchozích zkušeností pomáhá si ostatní zaškatulkovat, a vzhled je zkrátka to první, čeho si všimneme. Je psychologicky dokázáno, že dobře oblečení lidé, a to včetně obuvi, připadají ostatním automaticky důvěryhodnější, sympatičtější, ba dokonce i atraktivnější. Vnitřní kvality člověka poznáme až později, kdy už jsme ale pod vlivem prvního dojmu, který na nás udělal jeho zevnějšek. Platí tak marketingové pravidlo, že obal prodává.  

Zejména muži dělají často zásadní chybu, když se soustředí jen na ty části oblečení, které jsou nejvíce na očích. Ve špinavé košili či umazaných kalhotách by do společnosti vyrazil málokdo, zato na stav obuvi se mnohdy zapomíná. Boty mají pro řadu mužů především praktickou funkci a jelikož jsou většinu dne skryty třeba pod deskou pracovního stolu, nepřikládají jim takovou důležitost. Právě kvalita a stav obuvi však o dotyčném mnohé napoví.   

Obzvláště vyvinuté smysly mají v tomto ohledu ženy, které se dle výzkumů při výběru partnera instinktivně podívají svému protějšku nejprve do očí, ale hned poté právě na boty. Z nich totiž dokáží odhadnout, čím se daný muž živí, jaký má příjem a jaké jsou základní rysy jeho osobnosti. Znečištěné, ošoupané či jinak zanedbané boty naznačují, že se muž dostatečně nezajímá o svůj zevnějšek, nevěnuje pozornost detailům a možná bude i trochu líný. Všechny tyto faktory jsou přitom pro ženu velmi důležité! Nic se ale nemá přehánět. Muž s příliš vypulírovanými botami bude působit jako nesmírně schopný, ale zároveň jako perfekcionista, což může některé trochu vystrašit.

Až tedy příště vyrazíte ven, zkuste omrknout, co na lidi kolem vás prozradí jejich boty. Nebudete se však muset bát, jaký dojem uděláte vy, protože díky Pat Shoes bude vaše obuv kvalitní, stylová a jelikož vám přidá sedm centimetrů k celkové výšce, budete se na svět kolem dívat i s větším nadhledem.