Poznejte příběh Pat Shoes

Mnoho lidí by si čas od času přálo být vyšší. Pat Shoes jim toto přání plní, aniž by bylo na první pohled znát, že se jedná o zvyšovací obuv. Jak se ale myšlenka Pat Shoes zrodila? A jaké byly její začátky? To nám v otevřeném rozhovoru prozradí zakladatel společnosti, Patrik Toman.

 

Jak to celé vůbec začalo?

Když mi byl ani ne rok, projevilo se u mě vážné onemocnění. Díky lékařům, rodině a pořádné dávce štěstí jsem se sice uzdravil, ale náročná léčba v tak nízkém věku mě připravila o možnost vyrůst do běžné výšky. Vzhledem k tomu, že Češi patří v průměru mezi nejvyšší národy Evropy, je tato daň za život znát o to víc.

 

Šlo tedy o snahu pomoci lidem s podobným příběhem?

Mým cílem bylo pomoci všem, kterým stejně jako mně chybí nějaký ten centimetr k vysněné výšce. Situací, kdy by si člověk přál být vyšší, je ostatně celá řada – taneční, maturitní ples, důležitá schůzka, rande a mnoho dalších.

 

Jak člověka něco takového vůbec napadne?

Od malička jsem koukal na filmy se slavnými hollywoodskými hvězdami. Postupně jsem si začal všímat, že i když jsou herci jako Tom Cruise či Robert Downey Jr. menšího vzrůstu, není to ve filmech ani na akcích jako předávání Oscarů vůbec znát. Snažil jsem se tomu přijít na kloub, až jsem zjistil, že mají zvyšovací obuv. Chtěl jsem si takové boty také pořídit, jenže u nás nebyly k sehnání, a nápad byl na světě.

Bylo těžké postavit celý projekt na nohy?

To rozhodně. Chtěl jsem myšlenku české firmy se zvyšovací obuví zrealizovat co nejrychleji, ale bylo potřeba překonat řadu překážek.

Jaké byly ty největší?

První velkou překážkou bylo samozřejmě získání dostatku finančních prostředků, což se povedlo i díky tomu, že se myšlenka zvyšovací obuvi líbila dostatečnému množství investorů. Druhou překážkou byla skutečnost, že mi na začátku bylo teprve 16 let, a tak jsem se musel nechat zplnoletnit.

 

Nebylo by jednodušší ty dva roky počkat?

Jednodušší možná ano, ale i díky zdravotním problémům v dětství se snažím žít každý den naplno, dělat věci na maximum a nečekat, až něco přijde samo.     

 

Mají Pat Shoes ještě nějaké přednosti kromě toho, že člověka zvýší až o sedm centimetrů?

Kromě toho, že nabízíme tu nejlepší možnou kvalitu za cenu srovnatelnou s klasickou obuví, se snažíme myslet i na životní prostředí. Část zisku z každého prodaného páru proto putuje na vysazování stromků. Aktuálně také připravujeme spolupráci s dětskými endokrinologiemi, abychom pomohli pacientům s poruchami růstu. Chceme totiž příběhem Pat Shoes dokázat, že každý z nás může změnit nepřízeň osudu v něco dobrého!

 

Další rozhovory s naším majitelem si můžete přečíst na následujících odkazech:

Magazín České dráhy - strana 38-39

Časopis Mosty - strana 48-49

Aplausin článek

Hvězdný styl

 

O charitativních projektech Pat Shoes i jiných zajímavých tématech se dozvíte v dalších článcích našeho blogu.